Meest populaire techniek voor platte en hellende daken

Bitumen dakbedekking is oersterk en beschermd je dak tegen weer en wind. Het materiaal is makkelijk te bewerken en te onderhouden. Er zijn 2 soorten bitumen dakbedekking in verschillende kleuren:
APP-Bitumen-dakwerken

APP bitumineuze daken

Bitumen gemengd met ± 30% APP (Atactisch PolyPropyleen). APP is thermoplastisch en bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam. Met onze weersomstandigheden is APP een zeer betrouwbaar oplossing als dakbedekking.

Waterdicht
Hoge temperatuurstabiliteit
Zeer UV-bestendig
Weinig onderhoud
Duurzaam
Gemakkelijk te overlagen (bij toekomstig onderhoud)
Lange levensduur van 20-30 jaar
Geschikt voor recycling
SBS-bitumineuze-dak-grind

SBS bitumineuze daken

Bitumen gemengd met ± 10% SBS (Styreen Butadieen Styreen). SBS is zeer elastisch en bij omgevingstemperaturen zeer soepel en buigzaam. Het voordeel van SBS is dat het de werking van onderliggende constructies, zoals isolatie, goed kan opvangen omdat het flexibel is. Het nadeel is dat het SBS niet goed beschermd tegen de blootstelling van veel UV straling. Het is raadzaam is om te kiezen voor een laag grind/leislag over de dakbedekking ter bescherming.

Waterdicht
Hoge elasticiteit
Zeer goede lage temperatuur flexibiliteit
Verwerkbaar bij koude en warme temperaturen
Blijvend sterke naad verbindingen
Lange levensduur van 20-30 jaar
Geschikt voor recycling

Wat is Bitumen

Bitumen is een teerachtige substantie die wordt gehaald uit aardolie. Na destillatie van de ruwe olie blijft Bitumen over wat verwerkt wordt in zogenaamde brandrollen. Deze rollen dakbedekking worden met speciale branders en de nodige vakmanschap op de daken verwerkt voor lang behoud van uw platte dak.

Bitumineuze dakbedekking vervangt materialen als teer of mastiek die om gezondheidsredenen niet meer gebruikt mogen worden. Het is materiaal is oersterk en erg geschikt voor onze Nederlandse weersomstandigheden.

LET'S WORK TOGETHERNijssen Dakwerken

LOCATIE
Gevlochtsebaan 7
5725 RD ASTEN
STUUR BERICHT
info@nijssendakwerken.nl
BEL
+31 (0)6 46 53 23 42
24/7 BEREIKBAAR
Spoedservice en lekkages

Nijssen Dakwerken, 2020 © All Rights Reserved